|
ISSN 1857-7709 |
|
TABLE OF CONTENTS ?СОДРЖИНА Animal Nutrition – Исхрана на домашни животни EFFECTS OF GARLIC, RAMSON AND ONION (ALLIUM SATIVUM, ALLIUM URSINUM, ALLIUM CEPA)ON PERFORMANCE AND GUT BACTERIA POPULATION IN BROILER CHICKENS (Влијание на лукот, дивиот лук и кромидот (Allium sativum, Allium ursinum, Allium cepa) врз перформансите и популацијата на цревните бактерии кај бројлерските пилиња) EVALUATION OF THREE PERENNIAL FORAGES SUPPLEMENTED WITH CASSAVA PEEL MEAL – PALM KERNEL CAKE BASED CONCENTRATE FOR GROWING RABBITS (ORYCTOLAGUS CUNNICULUS) (Оцена на три повеќегодишни фуражи за млади зајаци (Oryctolagus cunniculus) со додаток на концентрат на база на смеса од лушпа на маниока и палмина срцевина) 262. Desislava Abadjieva, Svetlana Grigorova, Natasha Gjorgovska, Elena Kistanova DOSE-DEPENDENT EFFECT OF TRIBULUS TERRESTRIS DRY EXTRACT ON REPRODUCTIVE ORGANS OF GROWING MALE RABBITS (Ефект на сув екстракт од Tribulus terrestris врз репродуктивните органи на машки зајаци во развој во зависност од дозата) Food Safety and Quality – Безбедност и квалитет на храна INFLUENCE OF TEA TREE ESSENTIAL OIL ON THE SYNTHESIS OF MYCOTOXINS: OCHRATOXIN A ( Влијание на есенцијалното масло од чајно дрво врз синтезата на микотоксини: Охратоксин А ) 264. Svetlana Grigorova, Evgeni Petkov, Natasha Gjorgovska STUDY OF NATURAL ADDITIVES’ INFLUENCE ON THE MICROBIOLOGICAL STATUS OF CEREALS ( Студија за влијанието на природните адитиви врз микробиолошкиот статус на житарките ) |