Home

ISSN 1857-7709

Bulletin issued (Volume/Year)

Vol. 1/2011

 

Nº1   Nº2

Vol. 2/2012

 

Nº1   Nº2

Nº3   Nº4

Vol. 3/2013

 

Nº1   Nº2

Vol. 4/2014

 

Nº1   Nº2

Vol. 5/2015

 

Nº1   Nº2

Vol. 6/2016

 

Nº1   Nº2

Vol. 7/2017

 

Nº1-2

Vol. 8/2018

 

Nº1   Nº2

Vol. 9/2019

 

Nº1   Nº2

Vol. 10/2020

 

Nº1-2

Vol. 11/2021

 

Nº1-2

Vol. 12/2022

 

Nº1-2

 

 

 

 

Maced. J. Anim. Sci.

Vol.
8

No.
2

pp.
65–104

Skopje
2018

COVER КОРИЦА

IMPRESSUM ИМПРЕСУМ

TABLE OF CONTENTS – СОДРЖИНА

Genetics and selection – Генетика и селекција

255. Oluwaseyi Omoniyi Eniolorunda, Oladipupo David Olamilusi,Jamiu Adeseun Oyesiji

HAEMATOLOGICAL PARAMETERS AND BLOOD CHEMISTRY OF WEST AFRICAN DWARF GOAT TETHERED AT THREE DIFFERENT RADII (Хематолошки параметри и хемија на крвта на западноафриканската џуџеста коза приврзана во три различни радиуси)

Animal Nutrition – Исхрана на домашни животни

256. Emmanuel Obioha Ahaotu, Kennedy Chigozie Okorie, Abayomi Akinfemi

EFFECTS OF AMARANTHUS SPINOSUS (GREEN) LEAF MEAL ON THE PERFORMANCE OF HUBBARD BROILER CHICKS (Ефекти на брашното од листот (зелен) на Amaranthus spinosus врз перформансите на бројлерскиte пилиња од хибридот хабард)

257. Cyril Hrncar, Nedeljka Nikolova, Jozef Bujko

THE EFFECT OF SINGLE AND COMBINED USE OF PROBIOTIC AND HUMATE ON FATTENING PERFORMANCE, CARCASS CHARACTERISTICS AND INTERNAL ORGANS OF BROILER CHICKENS (Влијание на единична и комбинирана употреба на пробиотик и хумат врз особините на гоење, карактеристиките на трупот и внатрешните органи кај бројлерските пилиња)

Food safety and quality – Безбедност и квалитет на храна

258. Teodora Angelova, Daniela Yordanova, Jivko Krastanov, Daniela Miteva, Georgi Kalaydhziev, Vladimir Karabashev, Milena Mihaylova, Plamen Marutsov, Nikolai Ivanov

QUANTITATIVE AND QUALITATIVE CHANGES IN MILK YIELD AND CHEESE-MAKING PROPERTIES OF MILK IN COWS VACCINATED AGAINST LUMPY SKIN DISEASE (Квантитативни и квалитативни промени во приносот на млеко и особините за производство на сирење од млеко на крави вакцинирани против болеста чвореста кожа)

259. Danica Andreevska, Dobre Andov, Natasha Gjorgovska, Vesna Levkov, Mirjana Menkovska, Svetlana Grigorova, Trajche Dimitrovski

ESTIMATION OF PROTEIN DIGESTIBILITY IN BRAN FROM DIFFERENT RICE VARIETIES (Оцена на сварливоста на протеините од оризови трици од различни сорти ориз)

INSTRUCTIONS FOR AUTHORS ИНСТРУКЦИИ ЗА АВТОРИТЕ