Home

ISSN 1857-7709

Bulletin issued (Volume/Year)

Vol. 1/2011

 

Nº1   Nº2

Vol. 2/2012

 

Nº1   Nº2

Nº3   Nº4

Vol. 3/2013

 

Nº1   Nº2

Vol. 4/2014

 

Nº1   Nº2

Vol. 5/2015

 

Nº1   Nº2

Vol. 6/2016

 

Nº1   Nº2

Vol. 7/2017

 

Nº1-2

Vol. 8/2018

 

Nº1   Nº2

Vol. 9/2019

 

Nº1   Nº2

Vol. 10/2020

 

Nº1-2

Vol. 11/2021

 

Nº1-2

Vol. 12/2022

 

Nº1-2

Vol. 13/2024

 

Nº1-2

 

 

 

 

Maced. J. Anim. Sci.

Vol.
12

No.
1–2

pp.
1–76

Skopje
2024

COVER КОРИЦА

IMPRESSUM ИМПРЕСУМ

TABLE OF CONTENTS -СОДРЖИНА

Genetics and selection – Генетика и селекција

292. Hayatullah Khan, Ihsan Ud Din, Nikola Adamov, Sohail Khan, Fahad Ullah, Mujahid, Nadar Khan

EFFECT OF PREGNANCY STAGES AND POST-KIDDING ON HEMATOLOGICAL AND BLOOD BIOCHEMICAL PROFILE OF SAANEN GOATS (Влијание на фазите на гравидитетот и периодот по јарење на хематолошкиот и биохемискиот профил кај саанските кози)

Aquaculture – Аквакултура

293. Irina Manevska, Ivica Panchevski, Marija Kostova, Natalija Atanasova Panchevska, Vasil Kostov

INFLUENCE OF PROBIOTIC SUPPLEMENTED FEED ON GROWTH RATE OF COMMON CARP (Cyprinus carpio L.) IN AN INTENSIVE CAGE-CULTURED SYSTEM (Влијание на дополнителна пробиотична храна врз растeжот на обичниот крап (Cyprinus carpio L.) во систем на интензивно одгледување во кафез

Food quality and safety – Квалитет и безбедност на храна

294. Aleksandra Silovska Nikolova, Daniela Belichovska, Zlatko Pejkovski

MEAT PRODUCTION IN THE R. N. MACEDONIA IN COMPARISON WITH OTHER FORMER YUGOSLAV COUNTRIES (Производство на месо во Р. С. Македонија споредено со другите земјите од поранешна Југославија)

295. Petar Petrov, Lenka Cvetanovska, Daniela Belichovska, Matea Mateva

EFFECT OF TOASTING ON THE FAT CONTENT OF SOYBEANS (Glycine max L. Merrill) (Ефекти од тостирањето врз содржината на масти во соја (Glycine max L. Merrill))

296. Daniela Belichovska, Aleksandra Silovska Nikolova, Petar Petrov

INFLUENCE AND ROLE OF FAT ON THE SENSORY CHARACTERISTICS OF MEAT PRODUCTS (Влијанието и улогата на мастите врз сензорните карактеристики на преработките од месо)

INSTRUCTIONS FOR AUTHORS ИНСТРУКЦИИ ЗА АВТОРИТЕ