|
ISSN 1857-7709 |
|
TABLE OF CONTENTS -СОДРЖИНА Genetics and selection – Генетика и селекција 292. Hayatullah Khan, Ihsan Ud Din, Nikola Adamov, Sohail Khan, Fahad Ullah, Mujahid, Nadar Khan EFFECT OF PREGNANCY STAGES AND POST-KIDDING ON HEMATOLOGICAL AND BLOOD BIOCHEMICAL PROFILE OF SAANEN GOATS (Влијание на фазите на гравидитетот и периодот по јарење на хематолошкиот и биохемискиот профил кај саанските кози) Aquaculture – Аквакултура 293. Irina Manevska, Ivica Panchevski, Marija Kostova, Natalija Atanasova Panchevska, Vasil Kostov INFLUENCE OF PROBIOTIC SUPPLEMENTED FEED ON GROWTH RATE OF COMMON CARP (Cyprinus carpio L.) IN AN INTENSIVE CAGE-CULTURED SYSTEM (Влијание на дополнителна пробиотична храна врз растeжот на обичниот крап (Cyprinus carpio L.) во систем на интензивно одгледување во кафез Food quality and safety – Квалитет и безбедност на храна 294. Aleksandra Silovska Nikolova, Daniela Belichovska, Zlatko Pejkovski MEAT PRODUCTION IN THE R. N. MACEDONIA IN COMPARISON WITH OTHER FORMER YUGOSLAV COUNTRIES (Производство на месо во Р. С. Македонија споредено со другите земјите од поранешна Југославија) 295. Petar Petrov, Lenka Cvetanovska, Daniela Belichovska, Matea Mateva EFFECT OF TOASTING ON THE FAT CONTENT OF SOYBEANS (Glycine max L. Merrill) (Ефекти од тостирањето врз содржината на масти во соја (Glycine max L. Merrill)) 296. Daniela Belichovska, Aleksandra Silovska Nikolova, Petar Petrov INFLUENCE AND ROLE OF FAT ON THE SENSORY CHARACTERISTICS OF MEAT PRODUCTS (Влијанието и улогата на мастите врз сензорните карактеристики на преработките од месо) |