Home

ISSN 1857-7709

Bulletin issued (Volume/Year)

Vol. 1/2011

 

Nº1   Nº2

Vol. 2/2012

 

Nº1   Nº2

Nº3   Nº4

Vol. 3/2013

 

Nº1   Nº2

Vol. 4/2014

 

Nº1   Nº2

Vol. 5/2015

 

Nº1   Nº2

Vol. 6/2016

 

Nº1   Nº2

Vol. 7/2017

 

Nº1-2

Vol. 8/2018

 

Nº1   Nº2

Vol. 9/2019

 

Nº1   Nº2

Vol. 10/2020

 

Nº1-2

Vol. 11/2021

 

Nº1-2

Vol. 12/2022

 

Nº1-2

 

 

 

 

Maced. J. Anim. Sci.

Vol.
4

No.
2

pp.
49–82

Skopje
2014

COVER КОРИЦА

IMPRESSUM ИМПРЕСУМ

TABLE OF CONTENTS – СОДРЖИНА

Genetics and selection – Генетика и селекција

186 Staika Laleva, Petia Slavova, Nikola Pacinovski, Georgi Bonev, Goce Cilev, Yovka Popova

Comparison of the ovulation rate, fertility and birth weight in sheep of Trakian Merino breed and their crosses with Booroola (Споредба на процентот на овулација, плодноста и породната тежина помеѓу овците од расата тракиски мерино и неговите мелези со бурула)

187 Dragomir Lukač, Vitomir Vidović, Vladislav Višnjić, Jovanka Krnjaić

Duroc as a terminal sire line for fattening pigs production (Дурок како терминална татковска линија за гојното свињарско производство)

Animal nutrition – Исхрана на домашни животни

188 Nikola Puvača, Dragana Ljubojević, Dragomir Lukač, Ljiljana Kostadinović, Vidica Stanaćev, Sanja Popović, Milica Živkov Baloš, Nedeljka Nikolova

Digestibility of fat in broiler chickens influenced by dietary addition of spice herbs (Сварливост на мастите во исхраната на бројлерски пилиња со додавање зачински билки во оброците)

Food safety and quality – Квалитет и безбедност на храна

189 Teodora Popova

Fatty acid composition of pork as affected by dietary vitamin E supplementation and cooking (Состав на масни киселини во свинско месо под влијание на витамин Е и негова термичка обработка)

190 Aco Kuzelov, Nako Taškov, Dušica Saneva, Oksana Savinok

Influence of the lactate on the microbiological and sensory properties in semi-durable sausages (Влијание на лактатите врз микробиолошките и сензорните својства на полутрајни колбаси)

INSTRUCTIONS FOR AUTHORS ИНСТРУКЦИИ ЗА АВТОРИТЕ